Wednesday, July 16, 2008

Important Decision

This month I have been busy with works, music and research. Lets not talk about works since it never end and keep the music low at the moment. About the research, I am not talking about Phd proposal research but a research on an opportunity which I have been offered with.

The opportunity had its pros and cons but being an optimist and survivor that I am, I think if I want to do it, just do it and today a decision has been made.

I hope the path I took will be blessed by Allah and everything will go as planned. There are a lot of difficult and complicated things to be done after this and to me the best way to handle it is to do one thing at a time.

Soon I will reveal more details about this. One thing at a time...

13 comments:

Hamidi said...

Blessing in disguise bro!

Rozaimi Bin Mohd Said said...

Memanglah one at a time...but to wait for your next one tu, berjanggutlah jugak...hahaha...but you must be damn busy right? Whatever it is, all the best in whatever you do.

cohong gym said...

Apa la kau. Macam mana aku nak kasi advice. Anyway, ikut apa yang kau rasa baik untuk diri kau. Kalau pro lebih banyak dari cons, buat la benda tu.

matdie said...

saudara,

dalam memilih jalan yg penuh simpang siur, kekdang kita terkeliru. maka pada Yg Maha Esa tempat rujukan, kerna Yg Maha Esa adalah sebaik Pentadbir...

Ishtikarah, Tahajjud dan Munajat adalah medium kita dgn Yg Maha Esa.

Sheikh El-Muhammadiah...

Syamsulfaiz said...

Terima kasih semua.

Aku dah terima tawaran tu. Tak pegi tak tahu. Aku fikir hidup ini jika tiada risiko dan cabaran semestinya bosan. InshaAllah lepas raya aku gerak sana.

Matdie, kau ke? ingatkan pak arab mana tadi.

Abafahim said...

Tawaran apa long? Adik kawan ayu tu nak duduk dgn wife ko ke?

Anyway, good luck!

Rozaimi Bin Mohd Said said...

"The risk in not in trying but in not trying"-falsafah budak ARC...ingat lagi???

Rozaimi Bin Mohd Said said...

Sorry, it should read as:

"The risk is not in trying but in not trying"

Alif Lam said...

"Kalau takut pada risiko, jangan bicara soal perjuangan." mcm biasa dengar je statement ni, tapi di mana ya??

Hamidi said...

yg paling betul ialah "trying or not trying, you're right!" tapi bagi aku falsafah2 tu semua tak betul. semua tu hanya applicable pada org yg buat falsafah tu. Kita yg membacanye je yg rasa betul...tapi sebenarnya falsafah tu tak applicable langsung ngan kita. Cuba tengok "Kalau takut pada risiko, jgn bicara soal perjuangan"...masa kat UIA, punyala byk nak berjuang demi keadilanlah, demi Dato Anwar la, demi Islam la..last2 bila dah grad, masuk government keje ngan goverment, jadi member UMNO la! Podaaala..ckp tarak serupa bikin... hehehe sori ye Long, berceramah sikit di hari jumaat yg mulia ni...saja nak provoke kan suasana amat damai ko

Alif Lam said...

hamid.. aku quote je tau.. xde kaitan antara yg hidup dgn yg mati atau antara yang diawal atau dil****

tamlikha said...

Pada aku la along, tak perlu tunggu lama utk ko settle down kat sana tu, kan lebih elok bawak anak isteri sekali, wife ko kan bole ambik unpaid leave bertahun, gaji ko kat sana lebih dari cukup utk tanggung anak bini ko, cumanya bila dia start keje balik, seniority dia ada effect sikit la, tempat seorang isteri adalah di sisi suami begitu jugaklah sebaliknya, sila pertimbangkan bro.........

Alif Lam said...

along.. kawan aku yg ust tu dia sepatutnya pergi jordan end of this year tp x jd. dia pun dh tak pegi dubai lagi dah, cuma dia msh ada contact person & kenalan sepnjg 10 tahun dia dduk sana dulu. ni no fon dia - Us Nasarudin 012-2373506.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails