Thursday, November 20, 2008

Life Has Never Been Happier

What a wonderful time I have now that my wife and son are here in Dubai. Although they will be here for mere 47 days but I have never felt happier ! I feel fantastic !

I was really amazed when I first saw my son Adrin at the airport. He has grown up pretty fast and for a moment I felt awkward, as if I left him for about a year whereas as a matter of fact it has only been just a month. When I left Adrin for Dubai, he was still a baby, but now he is a toddler who can walk, dance, talk a little and play piano ! He even smell differently and I told my wife about the smell and that if I were a lion, I might attack and eat the cub, because of the unfamiliar smell. Hehe..

Another great news is that I have rented a car and started to drive in Dubai. What a great experience ! In Dubai the road system is right hand driving system, that is to drive at the right side of the road. For that matter, the steering wheel is located at the left side of the dashboard. I have been familiarising myself with the right hand driving method since the first day I took a taxi ride in Dubai. It was not really difficult at first, it just that I have to keep reminding myself to "drive on the right ..drive on the right !" and when I come to a roundabout, "go anti clockwise...anti clockwise !".

I am not sure who is wrong and who is right on the countries' decision either to drive on the left or on the right. But if you see the coloured map of the world below, perhaps you could make your own conclusion.

Red = Drive on the right side of the road
Blue = Drive on the left side of the road

Map from Wikipedia


So far I am getting familiar with the routes from International City to office and vice versa as well as to Dubai Festival City and vice versa. I plan to drive to the new side of Dubai this weekend, i.e areas along the Sheikh Zayed Road leading to Abu Dhabi. Hatta and Oman are another nice places to be visited and quite near from my house.

So I have my wife and kid, a car, cheap petrol, a nice weather, (it is getting colder now in Dubai) big road and vast dessert in front of me. It is time for a serious exploration and more great photos mates !


Until then....

I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich

Dan Wilcox and Thad Mumford
American comedy writers


16 comments:

Dewangga Sakti said...

Vast dessert or desert?
;)
remember to send me some CDs soon!

Anonymous said...

Ooi said...Everyone..today Nov 21 is Adrin' (his son)First Birthday (1 years old)..so to Adrin..your uncle wish u a Happiest Birthday in Dubai..hohohohoho..be good kiddo..listen to your pa n ma alrite..;)

cohong gym said...

Incik, awak sewa keta apa? kat dubai, lamborgini pun bole sewa kan? kau sewa la satu. Pastu kau hantar Malaysia untuk aku pakai. Cadangan yang bernas tu. Dapat banyak pahala.

Zulkifli Ramli said...

Syam,
Aku dah aktifkan satu lagi blog! Datang melawat di sana.
Selamat hari lahir untuk anak kau!

Hamidi said...

Wahhh!! Dia sudah bahagia!!! hahahaha!!! Tahniah!

Cohong, kan aku dah kurier kereta James Bond aku kat engko .. ko tak puas ati lagi ke?? Dasar lawyer cekik darah bernanah la ko ni hehhe!

Syamsulfaiz said...

Dewangga Sakti,
It should be "desert". It's typo. Thank you.

Ooi,
Thank you. I will post birthday entry soon.

cohong gym,
Aku sewa keta yg aku dah biasala, toyota vios. Tapi kat sini panggil Yaris jugak. Tapi aku nak tukar sat lagi, keta yg aku sewa ni mahal nak mamposss...AED4300 sebulan !

Zulkifli Ramli,
Lepas ni terus gi tengok blog baru tu. Terima kasih.

Hamidi,
Cohong nak kereta lembu je. Bai memang camtu.

wahyun said...

selamat hari lahir syam jr.
syam sr. bile plak?

HERMZZ said...

Along,
Mahalnye sewa keta. Baik ko beli je sebijik ke, 2 bijik ke, atau tiga. kalau beli tiga ko kasi aku 2.

Alhamdulillah, anak and bini hang dah kat sana. Bagus la. Takde la gersang ek....

Cohong,
Kalau ko nak angkat sebijik keta ko cakap la. Jangan malu-malu. Nanti aku kasi sebijik. Ko cakap je mana ko nak. Nanti aku kasi duit tambah beli keta. Yang lebih, ko top up la.. Aku kasi ko sekupang jadi la...

Hamid,
Kau ni, kasi keta James Bond. Cohong mana ngam pakai keta tu. Betul kata Along, Kereta Lembu atau keldai pun kira ok ape!

Syamsulfaiz said...

Hermzz,
Memang mahal pasal dia bagi aku keta baru. Akhir bulan ni aku nak tukar keta lama dan kecik, murah sikit. Tak berbaloi sewa mahal2 beb.
Aku memang nak beli, tapi tunggu lesen UAE. Sekarang aku drive pakai International licence.

Wahyun,
TQ, Syam JR a.k.a Benji sekarang sudah satu tawun...

yuzliyusof said...

salam Along...

Slamat mnjalani penghidupan baru ditengah gurun.. baru dpt tau dari ayahanda ko.. Sori lama x contact atas keterbatasan waktu...


Check out Dubai Rock Festival next year.. Maiden punye final leg SIT world tour start kat sane..

Syamsulfaiz said...

Salam Yuzli, rasanye aku ada sms ko hari tu. Anyway baru 2 bulan aku kat Dubai ni.
Dubai Rock Festival, oh yeah man, memang aku plan nak pegi ! Tak pernah lagi tengok Iron Maiden live. Nanti dapat pergi aku post satu report entry punya.

Ko bila nak datang sini?

yuzliyusof said...

Along...

Gig on 13 Feb.. kena book ticket awal2.. Maiden nye gig slalu tiket sold out in record time. Kalau aku ada 3k, ada lbih baik aku backpack ke Bangalore... gig on 15 Feb... hehehe.. Berangan... Mau ke KDN aku lepaskan... entah ler.. kehkeh..

Tanye skit.. brapa jauh Abu Dhabi ngan Dubai? Last year aku ada transit kat situ on d way to Dublin.. tp transit mlm, hape pun tak nampak.. mmg Filipino ramai jd casher n salesgirl.. hehe..

Syamsulfaiz said...

Yuzli,
Dubai - Abu Dhabi dalam lebih kurang 1 jam driving. Kalau transit 2-3 jam, tak sempat pi Dubai.

Aku cuba nak beli tiket tapi belum bukak lagi kat Dubai. Tahun lepas pun, diorang jual last minit. Baik ko kumpul duit tgk kat Dubai. Tido rumah aku. kalau kau dtg sorang la.

NAintriplet said...

Happy Birthday Adrin!-Pakchu Nain

NAintriplet said...

hehe ade je yg free...tapi kene pandai hack la...leceh..ala bayar RM 19-30 je da dpt subscribe 1 bulan rapidshare download account.so download habis2an la...lagi pun memang banyak org share album pakai rapidshare account...so simple nk cari mp3 "ALBUM"...TYPE KAT GOOGLE...(DEATH MAGNETIC,RAPIDSHARE..(NAME ALBUM,RAPIDSHARE)...TADAAAAAAAA!!HEHE

Perwira said...

Wa..bil air tertunggak dapat dijelaskan selama 47 hari berturut - turut..hehehe
Along, bagi no account bank ko..aku nak bank in duit show amcorp mall

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails