Sunday, November 9, 2008

Picture Perfect

Salammm, kifakkk...

It has been a week since I moved to International City, Dubai. I am getting used to its location, surrounding and most importantly the life in my home. Although generally speaking it feels lonely to be away from my wife and son. In order to avoid feeling bored, I cook, do laundry, clean the house and read books a lot. I also managed to change 2 lamp bulbs by myself but screwed up the third one...dang !

Last Friday, after Juma'ah prayer, I went to Dubai Festival City again, which is around 10 km from my house. This time I decided to check out the hypermarket situated next to Ikea. The hypermarket is call HYPER PANDA. I find the name a bit funny, thinking about the Panda joke my friends and I had in Dewangga Sakti.

HYPER PANDA is just like Carrefour and Tesco hypermarkets. The only difference is, it doesn't have its own packaged products, like Tesco Cola etc.. But to me, this hypermarket is very convenient to look for and shop for groceries. I tried to look for a Panda mascot, but nowhere to be seen.

Outside HYPER PANDA, are the lines of branded clothes and jewellery boutiques typical of shopping malls in Dubai. There are a few brand outlets which attract me such as Fred Perry and Marlboro Classic. I think my brother Apogee will like the collection in Fred Perry. The price of a polo shirt is AED320.00. But the shirt cutting and fabric are what I like the most, fitted to body, casual but yet rugged and street. Anybody interested?

Around 5.00 pm i walked out from the mall area to the canal walk besides the mall. The canal walk is lined between alfresco style dining area and a man-made canal. I enjoyed the desert breeze and people atmosphere here, including the Arab chics hehe...

Lalalala...


Enjoying creek breeze from the marina

Man made canal


I like bean bags !

It was then I got struck by a very scenic view that looked exactly like in a post card. I managed to snap a few pictures which are to me simply Picture Perfect !...subhanallah


View of Burj Al Arab from canal walk


Sunset at 5.15p.m


Marina and boats in Dubai Festival City


Maghrib time

On Saturday, I went out to meet Aidid, a Malaysian who has been in Dubai for almost 3 years. He is a famous blogger amongst the bloggers community in Dubai. We had a good kopitiam time in Burjuman Shopping Centre. I really thanked him for taking half a day spending time to show me places in Al Karama (Kg. Keramat?) especially a restaurant called Singapore Deli, which is run by a Singaporean and they sell Nasi Lemak ! The price is AED23.oo. For an hour in that restaurant, I felt like hanging around in Taman Melati, Gombak.

If I have car, I will come here every Friday for Malaysian foods !

Besides Aidid, I have met a few Malaysians before who have been very friendly and hospitable to me. Some of them have related to me their stories of struggle and experience in Dubai and I salute them for their bravery and survival. And one of them gave me a bottle of black soy ketchup Cap Kipas Udang. A very treasured item in Dubai. Guard it with your soul !!

Later guys,...


"The real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes
but in having new eyes"

Marcel Proust
French Novelist and Author
(1871 - 1922)





29 comments:

kawan JB said...

cantek gambar2 tu...

Gautam said...

Didn't know they put bean bags out there. Damn! Have to check it out. Personally I like Festival City the most out of all the other malls/venues.

Nice pictures of the Burj at sunset.

Lab papa said...

Nice pics bro. Pergh memang mantap la Dubai. I wish I could go there sometime.

Syamsulfaiz said...

gautam,
TQ for stopping by. I bookmarked your blog for daily visit.

lab papa,
TQ for coming. I like your Japan blog man. It is coming to winter season in dubai. But winter here is nothing like in Japan, of course. No snow. I wondered why they call it winter season?

Nonoyss said...

Good day along..

that is why Dubai is a must have experiences in life to begin with!

and that's is why you didn't reply my email...syok jalan2 la eh?

silhouette pics..terbaek..

Hamidi said...

pandai juga ko ambik gambar long...tapi jgn selalu jalan sorang2..aku tanak baca berita seorang lelaki melayu hilang di perantauan! Kalau cohong yg hilang aku tak kisah.

ruzainie said...

long sambil2 amik gamba pemandangan tuh amik laa gamba chix arab sekali! ...aku dengar ada kelab tarian gelek underground? btul ke?

wahyun said...

mana gambar hyper panda? kita di malaysia baru dikejutkan dgn penemuan (dan pengakuan) pak abdul yg telah laaaama bukak satu outlet niaga "abdul company" di kesultanan melaka.
kesultanan gombak sangat gembira jika hyper panda ini dpt kembangkan sayap ke kesultanan, supaya kesultanan melaka dan gombak boleh bersemenda gembira...

Lab papa said...

Bro,
Tq linked kan blog aku yg hampesh tu hahaha, Ok aku link blog ko juga. Salam

HERMZZ said...

Punya la baik punye citer pasal pemandangan chix. Tapi satu chix pon aku tak nampak dalam gambar. Ko ni Long, betul laa telah menyebabkan hati Cohong semakin meronta kegersangan.

Aku rasa la Mid, ko tak payah risau Along ni jalan sorang-sorang sebab kalau ada awek Arab dia buleh usha. Kalau jalan dengan member-member takut tak bleh makan especially Cohong. Ayat Cohong power lagi dari ayat usha Along.

Mana tak power! Cohong ayat gay pun buleh dapat, ini kan pulak chix??? Lu pikirla sendiri..!!! hahaha

Universal Cynic said...

Ko ni along, tak abis-abis chics arab je ko nengok.. hahaha.
Camne la ko tak tau aku sapa.. hahaha... ko masuk blog aku ko tak tengok ke URL?

Hamidi said...

Man, itu pasal aku takut kuar dgn cohong. Bila takde awek dan gay, aku pula dia nak ayat! Geli aku! Itu pasal aku lari je bila berdua-duaan dgn dia. Ko tanya Along, dia mesti setuju dgn aku. Betul tak long? Ko mesti pernah kena "peristiwa" dgn Cohong kan??

HERMZZ said...

Ala Mid, kau pun cair jugak tu kalau kena ayat si Cohong tu. Baik ko mengaku...

cohong gym said...

apsal lak aku yang kena ni? saya tak bersalah. Saya telah dituduh dengan kejam sekali. Ya Allah bantu lah hamba mu ini.

Along!!!!!
mana gambar chic? hampeh. takkan tengok je. kengkawan nak tengok gak. Cilakak lu hahahahha

HERMZZ said...

Wei.. aku dah cakap dah, Along memang tak nak kasi kitaorang tgk gambo2 chix yang dia tangkap tu. Sampai Cohong boroi, kurus lepas tu dan boroi semula pun belum tentu dia kasi.

So penyelesaiannya, baik ko boroi kan perut kau sampai 4 kali.

Syamsulfaiz said...

Hermzz/ cohong,
setiap kali aku nak ambik gambar chic Arab, mesti tangan aku seram sejuk, terlupa button la. Ada nervous sket. Nanti aku cuba lagi hahaha.

hamidi,
pernah kena "peristiwa" dgn cohong bahaya tu. Apa maksud ko ni. Sebelum apa2 aku dengan ini menafikan dengan sekerasnya. "Doesn't look like me, doesn't speak like me, and not me".

HERMZZ said...

Hahaha.
He looks like you, he speaks like you, but its not you. ITS COHONG! YOU ARE DRUNK AT THAT TIME.
hahaha

ps:- correct! correct! correct!

cohong gym said...

Man,
lepas ni aku tak nak pegi gym, aku nak mogok sampai Along post gambar chic arab sexy.

Along,
Eleh itu alasan je. Kau tak nak kongsi ngan kitaorang kan? kau nak makan sorang je. Ahhhhh alasan kau sudah tidak diterima lagi. Kau tidak akan dimaapkan lagi. Hukumannya, aku akan hantar Anwar ke rumah kau hahahahahah

Aku jugak dengan ini menafikan. He looks like me, sound like me but hes not me

Hamidi said...

Aisey long...kan Cohong pernah ayat ko tapi ko tolak sebab air liur dia melimpah2 kena muka ko...dia sendiri dah mengaku bila dia ckp "he looks like me, sound like me". Biasalah dia...dulu dia pernah bagitau aku yg ayat yg Lingam guna dalam inquiry tu dpt dari Cohong. Tapi ayat cohong lain sikit. Bunyi dia lebih panjang dan lebih kurang camni - He looks like me, sounds like me, talks like me, smells like me, drinks like me, boroi like me, but surely not me!

Dan satu lagi Long...yg engko tergetar2 tgk awek arab ni apasal? patut ko ketar2 at bilik bukan kat public! bahaya ni..kang org ingat ko ni flasher! jgn buat lagi tau...kalau ko nak dpt kan kaunseling, tanya cohong! hehehe dia expert benda2 ni. Herman tu apprentice dia

cohong gym said...

hahahahhaa mari belajar ngan aku. Apa susah mau snap gambar. Mula-mula kau aim, pastu tekan butang yang disediakan. Pastu kau post kat sini. Kan senang tu.

Hidup kena berani. Kalau tak sia-sia je la main rugby

HERMZZ said...

Long,
Lemah betul la hang ni. nak amik gambar pun tak reti lagi. Gini je laa.. ko kasi aku tambang BELON pi Dubai, nanti aku ajar hang camne nak amik gamba "strictly chicks images".

Gambar2 batang, ko kasi la Cohong dengan Hamid. Sure diorang seronok...!

Aidid said...

hello,
Its my pleasure to meet you last weekend. Link jer boleh apa salahnyer. Nice photos and next time kita gi Naif k.. Tapi tulah takder kereta macam payah sikit.

cohong gym said...

betul tu Long, kau sponsor Herman pegi Dubai. Kau study ngan dia.

Pasal gambar batang, aku tak nak. Tapi Hamid ada sms aku tadi, dia kata dia nak gambar batang, tapi segan nak cakap hehehehe

NAin said...

"I think my brother Apogee will like the collection in Fred Perry. The price of a polo shirt is AED320.00. But the shirt cutting and fabric are what I like the most, fitted to body, casual but yet rugged and street. Anybody interested?.."

weh nain nk 1 baju.free delivery to your own address in klang gate ok..kawtim!..warne ape yg cun untuk nain yg perasan maskulin nih?heahahaha

NAin said...

ok seyes2,nain nak 1 helai saiz M okay! yihuuuuuuuu..

Hamidi said...

hahahaha baik aku minta gambar batang along dari gambar batang cohong! Cantik lagi batang along, kan long?? Herman pernah tgk, kan Man?

ApOgEE said...

whoih... Fred Perry? Did you managed to keep my home address? I'll email you my address if you didn't.

Feel free to send the parcel to me... heheheh.

Thank You so much!!
___________________________

Long, I've set vodafone 3g modem on your Ubuntu PC. I've tried the connection... quite fast. Maybe, you should install Skype and have a chat with Adrin. Ngehehehe.. What say you?

cohong gym said...

confirm gay

NAintriplet said...

along install skype now!!!!!!!!!!!! add me "naintriplet".....nain chat dgn apogee selambeh jeh...best n clear gilezzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.....nice

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails